مستند

مستند فرزندان آرنا Arna’s Children

اردوگاه جِنین و فرزندان آرنا

نگاهی به فیلم مستند فرزندان آرنا

پس از روز نکبت و بیرون راندن و کشتار صدها هزار تن از مردم فلسطین در سال 1948، حدود 711 هزار نفر[1] به خارج از شهرها و خانه‌هایشان رانده شدند. این جمعیت به اردوگاه‌های متعددی پناه بردند که در همان سال‌ها در اردن، لبنان، سوریه، کرانه‌ی باختری رود اردن و نوار غزه تاسیس شدند. اردوگاه‌های یرموک در سوریه، جبالیا در نوار غزه، صبرا و شتیلا در لبنان و ده‌ها اردوگاه دیگر بارها مورد حمله شقاوت‌آمیز اسرائیل قرار گرفته‌اند.

در دهه‌ی 1990، زنی یهودی به نام آرنا برای کودکان اردوگاه جِنین در کرانه‌ی باختری مرکزی آموزشی، فرهنگی و هنری تأسیس می‌کند. مستند «فرزندان آرنا» روایتگر فرزندان جنین است، کودکانی که آرنا را مادر خود می‌دانستند. این فیلم تجربه‌ی زندگی و مرگ کودکانی را روایت می‌کند که در آوارگی به سر می‌برند و تحت محاصره و حمله‌ی هر روزه‌ی ارتش اسرائیل است.

اردوگاه جِنین و فرزندان آرنا
اردوگاه جِنین و فرزندان آرنا

کودکان جنین با آرزوها و رویاهای خود در تئاتر بازی می‌کنند. آرنا به آن‌ها کمک می‌کند تا به آزادی مردم خود بیندیشند و با ابراز خشم خود در هنر، آماده‌ی جنگ و مبارزه شوند. کودکانی که خانه‌شان بر سرشان خراب می‌شود. «فرزندان آرنا» مانند کودکان اردوگاه‌های فلسطینی با نگاهی مُرده و خیره نوجوانی خود را طی می‌کنند. کودکانی که در هنگامه‌ی نبرد در انتفاضه‌ی دوم، دیگر کودک نیستند و هرگز کودکی هم نکردند. آن‌ها تمام دوستانشان را از دست داده‌اند. برادرانشان در زندان هستند. آن‌ها همین الان هم مرده‌اند، پس چرا خود برای نحوه‌ی مرگشان تصمیم نگیرند؟ تنها مبارزه‌ی مسلحانه است که می‌تواند ملت فلسطین را آزاد کند و تنها نیرویی می‌تواند مدعی آزادی فلسطین و مدافع ملت فلسطین باشد که چنین مبارزه‌ای را پیش ببرد و تنها همین نیرو است که دوباره فرزندان آرنا را زنده می‌کند. نیرویی که خود را در تئاتر متجلی ‌کرده بود. همان نیرویی که بر فراز خانه‌ای تخریب شده، پرچمی را به اهتزاز درآورده است.

دانلود مستند فرزندان آرنا بهمراه زیرنویس چسبیده فارسی


[1] بر اساس برآورد سازمان ملل

یک دیدگاه

  1. بسیار مستند اثرگذار و تکان دهنده ای بود و تصویری بی‌پرده بود از آنچه روزانه کودکان و جوانان فلسطینی تجربه می کنند. ممنون از رفقای سیکار بابت انتخاب خوب و زیرنویس گویایی که عرضه کردند. با این حال نداشتن زیرنویس برای سخنان راوی قدری درک و دریافت رخدادها را مشکل می کرد و چه بهتر بود اگر برای آن هم زیرنویس آماده می شد.
    باز هم صمیمانه از تلاش ارزشمندتان سپاس گزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا